Híreink

Nyílt hónap szeptemberben

A Diósd Saints szeptemberben hagyományosan megnyitja kapuit és pályáját az amerikai foci iránt érdeklődők előtt, az idei évben sincs ez másképpen - minden szombati edzésen szeretettel várjuk azokat, akik akár csak megnéznék, akár ki is próbálnák ezt a sportot.

Részletek és jelentkezés a "Nyílt edzés" menüpontban.


Utánpótlás játékosaink a Bulldogsnál

A Diósd Saints a 2021-es U15-ös utánpótlás bajnokságban sajnos önállóan nem tudott kiállni, de szerettünk volna játéklehetőséget biztosítani pár játékosunknak, így különböző egyesületekkel folytattunk tárgyalásokat, míg végül négy játékosunk (Emhő Lóránt, Füzér László, Papp Kadosa és Wegerbauer Bence) az Újpest Bulldogs csapatához került kölcsönbe az őszi idényre.

A játékosainknak és az Újpest Bulldogsnak sok sikert kívánunk a szezonra!


A 2021-es bajnoki idényünk

2021-ben új célokkal, új edzőkkel és új lendülettel vágtunk bele a munkába. A szezon mérkőzéseinek felvételei itt tekinthetők meg.

Diósd Sainst - Fehérvár Enthroners II 34:29

Tatabánya Mustangs - Diósd Saints 35:0

Diósd Saints - Kaposvár Hornerts 16:0

A Kaposvár Hornets később visszalépett a bajnokságból, így a jegyzőkönyvbe 20:0 Diósd Saints győzelem került

Diósd Saints - Budapest Wolves II 6:28

Pécs Legioners - Diósd Saints 27:24

Elkezdődött a felkészülés

Interjút készítettünk Járai Richárddal, a Diósd Saints vezetőedzőjével a tavalyi évről és a jövőről

A Saints számára 2020 mérföldkő volt, hiszen a körülöttünk tomboló nehézségek között megszerezte fennállásának első hivatalos győzelmét. Milyen érzékkel nézel vissza az elmúlt évre?

Vegyes. Nagyon jónak éreztem a tavaszi felkészülésünket, melynek során összeszedetten, jól játszottunk, megvolt a győzelem is a felkészülési meccsen, egy héttel a Mustangs elleni meccs előtt úgy éreztem nagyon jól állunk. És itt jött a covid miatt elrendelt zárlat, a bizonytalanság és a hogyan tovább kérdése. Aztán nyár elején újra el tudtunk kezdeni edzeni, de nagyon sok mindent kellett újragondolnunk, mert több játékosunk döntött úgy családi okok miatt, hogy a járványveszélyben inkább kiüli a szezont. Az első, Pécs elleni meccsünkben sokkal több volt, ott az irányítónk korai sérülése miatt kényszerhelyzetbe kerültünk és utólag úgy érzem nem volt B tervünk Dávid pótlására, és ez komoly hiba volt a részemről. A védelem állta a sarat (összesen 11 pontot kaptunk), de a támadóink nem tudtak pontot vinni, így kikaptunk. A Rangers elleni meccs túl nagy kihívás volt számunkra, hiába csináltuk azon a meccsen a legtöbb tacklet a szezonban, hiába próbáltunk bármit offensben, nem működtünk jól, ők egyszerűen nem a mi szintünkön játszottak. Aztán jött a Crushers2, aki tavaly legyőzött minket, most sikerült visszavágnunk, de a jó formát már nem sikerült a Mustangs elleni meccsre is megtartani, bár az első félidőben nagyot küzdve partiban voltunk, a második félidőben nem tudtuk azt nyújtani, amit vártam. Összefoglalva tavasszal többet vártam a csapattól, de a járvány miatt kialakult nehéz helyzetben végülis megálltuk a helyünket úgy érzem.

A Diósd Saints idén a 3. szezonjára készül - a múltban több csapat sem élte meg ezt a nem túl hosszú időt. Minek köszönhető, hogy a csapat egységes maradt a nehéz idők ellenére is?

Azt gondolom egyrészt annak, hogy egy nagy családként működünk, beleértve ebbe a játékosokon túl a szülőket is, másrészt pedig annak, hogy az első pillanattól fogva tudatosan nagyon figyelünk a folyamatos fejlesztésre. Keressük a továbblépési, bővülési lehetőségeket, odafigyelünk a toborzásra, bővítjük a felszerelések listáját, az edzés lehetőséget és meghallgatjuk a játékosok igényeit, javaslatait is. Szerintem olyan hátteret tudunk nyújtani a játékosoknak, amit még egy szinttel felettünk sem sok csapat mondhat el magáról.

Gyanítom, hogy idén 1 győzelem már nem lenne elég a boldogsághoz, mik a célkitűzések?

Nagyon nehéz most még bármit is mondani, hiszen még a nevezés sem zárult le, de az már most látszik, hogy egy keményebb div2 vár ránk mint eddig. A hírek szerint a Gorillaz is a harmadik vonalban indul, a Fehérvár is indít egy második csapatot, és természetesen az eddigi ellenfeleink is folyamatosan fejlődnek. Komoly terveink vannak, ezért igazán elégedett akkor lennék, ha pozitív mérleggel tudnánk zárni az alapszakaszt.

A csapat és az egyesület körében történtek-e változások a szezont követő időszakban?

Igen, sok változásról tudok beszámolni. Az egyesület vezetése nem lazázott az év végén, elég sokat dolgoztunk és sok új dolgot indítottunk el. A legfontosabb változás a csapat életében az, hogy az idei évnek Tokaji Feri személyében új offense koordinátorral vágunk neki. Feri mentalitása, siker éhsége nagyon szimpatikus, már az első beszélgetésekkor éreztem, hogy jó lenne őt a sorainkban tudni. Elég sok kérője volt és büszke vagyok arra, hogy minket választott, mert látja a potenciált a csapatban. Ezen kívül az egyesületi feladatokat is sikerült az eddiginél jobban szétosztani ami személy szerint nekem lesz nagy segítség, több időm lesz a edzői tevékenységekre mint eddigi. Forrai Zsolt elvállalta az utánpótlás vezetését, mostantól az összes junior korosztály munkáját ő koordinálja, de sikerült felelőst találnunk a marketingnek, a toborzásnak és számos egyéb feladatnak is.

Tavaly a Saints a Dabas Sparks juniorjaival kiegészülve először tudott indítani utánpótlás csapatot az U15 korosztályban, DS Cubs néven. Hogyan látod, idén is sikerül elindulni ebben a bajnokságban, vagy esetleg más korosztályokat is megcéloztok?

A Dabassal közös együttműködésünket abszolút sikerként éljük meg és szeretnénk folytatni, sőt terveink szerint egy harmadik csapattal bővíteni. Jelenleg ennek az előkészítése folyik, szeretnénk legalább két korosztályban elindulni, de ez nagyban függ a járványhelyzet alakulásától, hiszen ehhez toboroznunk kell.

Megvan az első győzelem

Nagyszerű mérkőzésen sikerült legyőznünk az NBA Crusher 2 csapatát október 17-én szombaton. A mérkőzés elején a két védelem villantotta meg, hogy elég jól felkészült a másik egységből, de szerencsére a második negyed elején #3 Emhő Sebestyén passzából #12 Szeifert Levente szerezte meg saját és csapatunk első TD-jét a szezonban. 6-0. Az extra pontot #4 Törköly Robi értékesítette. A Saints védelme továbbra is jól állta a sarat, sőt #41 Vaczula Attila lehúzott egy szombathelyi passzt, így adva vissza a labdát a támadóknak. A pontgyártást a Dabas Sparks csapatából kölcsönjátékosként nálunk szereplő 16 éves #19 Kovács Dani szerezte 13-0. A félidő vége előtt a félpályáról egy majdnem 40 yardos passz után szerzett TD-vel zárkózott közelebb a Zúzók csapata, de a két pontos kísérlet kimaradt. 13-6. A harmadik negyedben ismét a védelmek domináltak, bár egy hosszú passzal (Sebi ismét Kovács Danit találta meg) közel kerültünk a Crushers endzonhoz, de nem sikerült a driveot ponttal zárni. Ezután ismét megvillant a diósdi védelem, ezúttal #25 Katona Zsombor (Dabas Sparks) szerzett IC-t. A negyedik negyedben nagyon komoly csata alakult ki, előbb a Szentek növelték előnyüket (Sebi egy nagyon szép átadással ismét Danit találta meg az endzonban) 19-6, majd válaszként egy hosszú átaással próbálkozott a Crushers, mely szintén egy IC-t eredményezett #40 Tóbi Ádám révén. A negyed vége felé egy hosszú drive végén egy rövid passzal 19-12-re zárkózott a Crushers2. Ezután egy rövid kick-offal próbálta visszaszerezni a labdát a vendég csapat, de #25 Katona Zsombi a helyén volt és maradt a labda a Szentekné. A Saints #8 Szűcs Fábián 1st downt érő futásával biztosította be a győzelmet, ezután már csak arra kellett ügyelnünk nehogy eladjuk a labdát! 19-12

A mérkőzés összefoglalóját itt tudjátok megtekinteni: 

Nyertes felkészülési meccsel indítottuk a szezont

A Jászberény Wolverines látogatott el hozzánk február végén

Saints - Wolverines 14 - 0

Az a Wolverines, akitől a tavalyi évben kétszer is vereséget szenvedtünk. A mérkőzés nagyon jól kezdődött számunkra, mert Szűcs Fábián rögtön az első playből futott egy hatpontost, mely után az extra kísérletet nem sikerült pontra váltanunk. Az előnyt a második félidő elején Kollár Dávid Polgár Dánielnek passzolt TD-jével tudtunk növelni és ugyan a rúgásnál a snap nem sikerült, de a labdát Kollár Dávid felkapta és meg sem állt vele az endzone-ig. A védelem végig nagyon jól tartotta a Jászberényt, Knoppendorfer Botond két interceptiont is szerzett, valamit Kovács Máté forced fumbleja is turnovert eredményezett.   


Nyílt hónap egész Szeptemberben

Gyere el és próbáld ki magad edzéseinken. Ezt most 1 hónapig teljesen ingyen teheted meg. Edzés időpontjaikat megtalálod az Edzéseink menüpont alatt 

Új, amerikai edző a támadósor élén!

Köszöntsétek velünk David Dallstreamet, új offense koordinátorunkat.  

Coach Dave 1988 óta dolgozik edzőként, megfordult többek között a Northwestern Universitynél és az Aurora Universitynél is, de dolgozott már a német bajnokságban is. Nagyon boldogok vagyunk, hogy a Szentek között tudhatjuk, és az augusztus 7-én kezdődő felkészülést már az ő fantasztikus tapasztalával megerősödve kezdjük el!

Több infó:

https://www.europlayers.com/ViewProfileCoach.aspx?ProfileId=51109 

Újabb felkészülési mérkőzés! 

Október 27-én szombaton újabb felkészülési mérkőzés vár ránk, ezúttal hazai pályán. Az ellenfél a rutinos Budapest Titans együttese lesz.

Közös edzés Szombathelyen

A Szombathely Crushers vendégei voltunk október 21-én szombaton egy scrimmage erejéig. A scrimmage lényege, hogy a két csapat közös bemelegítés után egy olyan felkészülési meccset játszik egymás ellen, ahol mindkét csapat meghatározott mennyiségű támadó játékot vezet, a speciális csapatok pályára küldése nélkül

A scrimmage során mindkét oldalon a védelmek domináltak, bár volt néhány nagyon jó drive a támadó oldalon is. A Crushersnél a sok divizió egyes bajnokságban edződő, rutinos játékos mellett jó pár újonc is pályáralépett ellenünk. A szerzett pontok tekintentében a végén mi álltunk jobban, a végeredmény 24-12 lett a Szentek javára. 

Pontjainkat egytől egyik a védelem szerezte az alábbi sorrendben:

  1. #79 Terbe Bálint N - visszahordott fumble
  2. #53 Nagy Márton LB - visszahordott IC
  3. #44 Koncz Bence LB - visszahordott IC
  4. #44 Koncz Bence LB - visszahordott I

Támadóink ezen a mérkőzésen pontot nem, de nagyon sok szép játékot produkáltak, közülük is kiemelkedik WR-ünk #80 Papp Roland és #14 Monostori Gergő akik nagyon sok szép elkapással vétették észre magukat. 

Edzőtábor a válogatott edzőivel

Hétvégén készülve a jövő évi szezonra, a MAFSZ mentor programjának keretében a Magyar Amerikai Football válogatott edzői stábja látogatott el hozzánk

Az edzőtábor során játékosaink két edzésen vettek rész, illetve a kettő között egy videózást tartottunk ahol az első edzésen látott hibákra, pontatlanságokra világított rá Grátz Vilmos, a válogatott vezetőedzője.  Az edzések során nagyon sok olyan rész olyan dologgal tudtunk foglalkozni amire a hétköznapokon nincs idő, illetve nagyok sok újat tanultunk az edzői stábtól. A futókkal Forrai Zsolt, az elkapókkal Tokaji Feri, a védő falakkal pedig Horváth Péter foglalkozott, Grátz Vili pedig azon túl, hogy az egész edzést koordinálta odafigyelt az offense fal és a secondary munkájára is.  Az edzőtáborról még több képet találtok meg a Képek menü alatt. 

Nyílt hónap Szeptemberben

Gyere és próbáld ki az amerikai footballt! 

A nyílt hónap lényege, hogy edzéseink bármelyikére lejöhetsz akár regisztráció nélkül is, és szakképzett edzőink segítségével kipróbálhatod magad ebben a kemény, izgalmas és férfias sportágban. Akkor is ha lány vagy! A 15 év alatti korosztály számára flag football szakosztályunkban találod meg a sportolási lehetőséget. A flag football az amerikai football felszerelés és ütközés nélkül vívottt változata, mely kíváló felkészítő a későbbi, felszereléses változatra. Ha elmúltál 15 de nem múltál el 99 akkor várunk junior és felnőtt csapatunk összevont edzésén, ahol nem csak hogy kipróbálhatod az amerikai focit, de bármilyen kérdésedre szívesen válaszolunk. A jó hangulat és a remek csapatszellem adott és ha úgy gondolod nálunk szeretnél sportolni természetesen felszerelést is tudunk bíztosítani egész addig, míg el nem dől, hogy ez a te sportot és be nem tudsz ruházni egy saját vállvédő-sisak szettbe!

Zajlanak a flag kupanapok


I. Saints flag kupa eredmények: 

U16:
1.Eagles
2.Renegades
3.Saints
4.Titans

MVP Offense Tomasovszky Márk/Eagles
MVP Defense Perjési Bálint/ Renegades

U13: 
1.Wolves
2.Titans
3.Saints
4.Eagles
5.Pirates

MVP Offense megosztva Molnár Gergő-Wolves és Füzy Ákos-Saints
MVP Defense Szokolay Gergő Titans

Májusban és júniusban három kupanapon is résztvettek u13-as és u16-os flag football csapataink.  A kupanapokon folyamatosan javuló teljesítményt nyújtva a bronzérmek után a Miskolcon rendezett kupanapot u13-as csapatunknak sikerült megnyernie.  

A részletes eredmények:

Wolves Flag Kupa eredmények:

U16
1. Eagles
2. Spartans (Sparks és Titans közös csapat
3. Wolves
4. Saints
5. Rangers

Offense MVP: Kovács Dániel -Spartans
Deffensive MVP: Gyetván Bence -Eagles

U13
1. Wolves
2. Sparks
3. Saints
4. Titans
5. Eagles

Offense MVP: Molnár Gergő -Wolves
Deffensive MVP: Rizmayer János- Sparks

Augusztus 31-én barátságos aréna foci mérkőzést játszottunk Oroszlányon, ahol a flag kupanap után megtartott meccsen 22-6-ra bizonyultunk jobbnak a Bearsnél

Diósdon indul az idei Flag Bajnokság. Az u13 és u16 korosztály számára, évek óta kupanap jelleggel kerül megrendezésre a bajnokság. Büszkék vagyunk rá, hogy az idei első kupanapot mi rendezhetjük a DTC pályán Május 27-én 8.30-tól. A tornán 9 csapat fog két korosztályban versenyezni, egyszerre két pályán összesen 16 mérkőzés kerül lebonyolításra....

Szeretnénk nektek bemutatni amerikai QB edzőnket és támadó koordinátorunkat Eric Olsont aki Tom Brady edzőjével is dolgozott együtt és aki tapasztalatával és hozzáértésével nagyon nagy erőssége edzői stábunknak.

Saints U13 - Wolves U13 6-0, Saints U16 - Wolves U16 14-20 - Két remek mérkőzéssel folytatták flag csapataink a felkészülést a bajnokságra. Az U13-as korosztály mérkőzése nagyon nagy védelmi csatát hozott, mindkét védelem komoly erőpróba elé állította a támadókat, de a második félidőben egy remek Csák Bálint elkapással - Emhő "Lorenzo" Levente...

Legfiatalabb játékosaink számára nincs pihenő, Március 3-án szombaton ismét felkészülési meccseket játszunk. Ellenfelünk ezúttal a Budapest Wolves gárdárja, akik ellen mindkét flag korosztályban, azaz u13-ban és u16-ban is nagyon izgalmas mérkőzéseket várunk

Flag csapatunk ismét dupla felkészülési meccset játszott a Rákosmente Pirates u13-as és u16-os csapata ellen. Előbbi mérkőzésen 27-6-ra nyertünk, utóbbin pedig 28-12-es vereséget szenvedtünk.
Köszönjük a Pirátoknak a remek, sportszerű mérkőzéseket és további sok sikert kívánunk nekik.

Csapatunk együtt nézi az NFL nagydöntőjét a Super Bowlt Diósdon a Garden Pubban! Amennyiben szeretnéd kedvenc sportunk legfontosabb eseményét velünk nézni, gyere te is. Az étterem a Gyár u. 34.-36. szám alatt található, pont szemben a DNS-sel, ahol az edzéseink zajlanak.

Két toborzót tartottunk januárban, melynek köszönhetően több mint 20 új játékos csatlakozott hozzánk! Üdv a Szentek között srácok!

Flag csapatunk lejátszotta első mérkőzéseit tegnap. Az ellenfél a Rákosmente Pirates u13-as és u16-os csapata volt. Mindkét oldalról sok szurkoló kísérte el a csapatot, akik nagyon jó hangulatot teremtettem a tárnoki Katlanban. Az eredmények:

Készítsd el weboldaladat ingyen!